I gotta feeling...

Godmorgon! Idag är den tråkigaste dagen av alla skoldagar för i dag har vi Music Culture och Music Theory. Men efter det bär det av till veckans största gig som verkligen alla ska gå på. Det kommer vara smockfullt så vi måste dig tidigt. Jag och Misha ska sova hos Katya, som vi förövrigt kallar för Alicia. Detta på grund av att hon ser ut som Alicia Keys. Jag och Misha pratade häromdagen och Misha nämnde Alicia varpå jag utbrast "Men Alicia ska inte ens komma!" Sen insåg jag att jag hade sagt fel och att ingen av oss hade reagerat. Jag sa Alicia för att Misha hade sagt det och det lät rätt. Gud så konstigt ändå. Att man helt plötsligt kan associera en människa med ett namn som inte ens är det riktiga...
Gud vad jag babblar! Vi ska i alla fall sova hos Alicia shit jag skrev det fan igen! KATYA ikväll vilket är bra för då kan vi vara ute längre. Excited!
I alla fall nu måste jag packa min väska och göra mig i ordning. Hoppas ni får en bra dag!
''''
Jag Misha och Katya. See the resemblance?
Today

Miércoles

Hejsan! Kom just hem efter att ha hängt kvar efter skolan på restaurangen Weatherspoons som ligger i samma byggnad som ACM. Jag, Misha, Katya och en Music production elev som tydligen ska skriva musik till Lazee var det. Det var mysigt. Och nästa vecka ska vi skriva musik med honom :)
Under dagen när vi hade vår långa håltimme gick jag och Katya hem till hennes nya hus som hon hyr ett rum i för att hennes säng skulle levereras. Vi satt hur länge som helst och snackade med hennes rumskamrat som brukade gå på ACM men som har blivit signerad och nu har möten med olika skivbolag från New York. Det är helt sjukt. Hon kommer bli den nästa stora artisten och vi satt i hennes kök i timmar och pratade. Sög in allt hon berättade och tipsade om. Hennes manager har jobbat med Pink och massa andra. Kommer inte riktigt ihåg nu. Hon visade sitt kontrakt och lite bilder hon hade tagit som skulle gå ut till skivbolagen. Hon vet inte ens om dom kommer "flytta henne till London" inom några månader (hon bor i Guildford nu) och hon vet inte heller om dom kommer "klippa av hennes hår". Det känns lite sjukt. Men man är en produkt.  Hon hade massa gossip om hur musik branchen verkligen är. Inte genuin är allt jag säger.
Hur kul som helst var det i alla fall att prata med någon som verkligen är inne i musik branschen och som kan ge tips.
¨¨¨
På våran lektion Repertoire Development skulle vissa elever framföra en valfri låt och man kunde ha backing track eller spela själv. Alla var verkligen jätte duktiga. Vissa bättre än andra men alla är verkligen hur bra som helst. Och medan jag satt och lyssnade på alla så insåg jag att jag faktiskt äntligen lärt mig att döma folks röster utifrån genre och stil istället för att jämföra allas röst med min egen och tänka att dom är så mycket bättre än mig. Jag har nu insett att alla har så unika och olika röster från varandra att det inte går att jämföra och döma på det viset. Det tog mig 16 år att inse det. Och det är nog en av de värdefullaste sakerna jag lärt mig.
¨¨¨¨
Någon ville ha en bild på min skola. Gud vad den ser hemsk ut på bilden. Utanpå ser det ut som ett spökslott och inuti ser det ut som ett rymdskepp. Allt är spaceat. Riktigt coolt. Den högra halvan är restaurangen/ puben som många hänger i.
'

Ma head hurts

Morsning korsning!
Haha Gud vad fult!
Igår var en bra dag. Jag hade ingen hemlängtan utan bara kul! Kvällen var lite spårad men det var kul det med. På Gospelkören sjöng vi Britney Spears Toxic. Jag vet! Hur går gospel och Britney Spears ihop?, tänker man. Men med alla stämmor lät det faktiskt rätt bra. Ska spela in när vi sjunger nästa väcka kanske och lägga upp det på bloggen :)
Juste, min BlackBerry gick sönder igår när jag tappade den i marken. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är positiv (eller lever i förnekelse, det är en hårfin gräns) och hoppas kunna få en ny eftersom det bara är rutan som är sönder och inte resten av telefonen. Det jag är mest ledsen över är att jag hade tagit snygga bilder på min mobil kamera som jag nu antagligen inte kommer få se igen. :(
Nu ropar kaffet på mig! Ha en bra dag hörrni!

öööööööhhhh


Ofta?!

Godmorgon!
Igår kväll kände jag faktiskt ganska stor hemlängtan. Trodde inte det skulle komma så tidigt. Förhoppningsvis går det över snart för det är mycket som ska hända i veckan och när man har mycket att göra så glömmer man att sakna folk. (Eller?!) Sysselsatte mig med att titta på Kathy Griffin My life on the D list, ett program jag väldigt starkt rekommenderar, den kvinnan är det roligaste människan man kan se på TV! Lyssnade på hennes ljudbok innan jag flyttade och skrattade hur mycket som helst!
Sen skypade jag med Petra också, det var trevligt. Fick använda ord som "Meeein" , "ofta", "jagvetintevad" och "från ingenstans" och fann mig själv med njuta rejält av det. Visste inte att man kunde sakna att använda uttryck så mycket! Haha
Mitt ben gör fortfarande jätteont. Funderar på att gå till doktorn nästan :( Hoppas det blir bättre till ikväll för då ska vi ut! Ser fram emot det faktiskt! Det enda jag inte ser fram emot är de stora Xen som de kommer rita på mina händer :( haha. En annan sak som jag ser väldigt mycket fram emot är Gospelkören ikväll.
Today

Piano

Det är så roligt att känna killar som är musikaliska! Helt ärligt, för mig finns det inget sexigare än när en kille sätter sig vid ett piano, spelar helt grymt PLUS sjunger till det! Då befinner jag mig i himmelriket. I den här videon skämtar dom bara men man kan ändå se att dom kan spela piano :)

Homesick blues

Godmorgon!
Igår lunchade jag med min Gudmor Sussi på en trendig och snygg restaurang nästan brevid London Eye, med utsikt över Themsen. Hade det varit soligt så hade det varit den mest fantastiska synen ever! Men det regnade som synd var. Jag åt en pizza som inte var så där jätte intressant. Jag är inte så entusiastisk över riktiga italienska pizzor för de är inte alls feta och de har ju nästan ingen ost!? Hursom så var det hur trevligt som helst att få prata med henne, och att få prata svenska med någon! Sussi kommer nämligen från sverige men är gift med en engelsman och bor i Tunbridge Wells i ett jätte fint hus. Vi var där i påskas hela familjen och hälsade på. Hon är nämligen bästis med min mamma, (ganska uppenbart kanske eftersom hon är min Gudmor) hehe. Någon muskel eller sena är sträckt i mitt högra ben och jag kan inte ens böja det! Jag haltar som en gamling vilket är väldigt irriterande för jag behöver gå hela tiden vart jag en ska! Vad det än är som är fel måste gå bort snarast! Har smörjt in det smärtande stället med Deep Heat i förhoppning om att det ska bli bättre.
..
Igår så kände jag av en ganska stark hemlängtan, jag saknade min familj, jag saknade mitt hus, till och med lilla tråkiga Uppsala saknade jag! Att få promenera på Uppsalas gator som den Uppsala bo jag är. Jag vet inte, men att träffa Sussi tog på något sätt bort lite, men bara lite, av den hemlängtan, kanske för att jag förknippar henne med min familj, och Sverige.
--
Idag har jag på mig min nya kavaj som jag köpte i Lördags :) en storlek för stor men det var den enda som fanns :/

Promenad

Hej! Är hemma från shoppingen nu, fick med mig lite sötsaker hem :)
Det är jättevackert väder idag och jag hade kameran i väskan så jag tänkte visa lite bilder av hur min promenad till tåget varje dag ser ut. Haha kanske inte så intressant men det kan ge er en lite större inblick i hur det ser ut där jag bor :)
En gullig liten brunn eller någonting :)
Det här är typiskt engelskt, träden möts uppe i luften och liksom omringar en. Det känns väldigt tropiskt.
Väldigt söta hus i detta området.

Who Knew

Igår var det Band Skills lektion kl 11 på morgonen och det var bara till att gå upp på scenen och sjunga Who Knew av Pink, med ett liveband. Och nu är det så att vi får ingen medhörning what so ever så man hör ingenting. Inte så mysigt alls men det kändes som en tung sten lyfts ifrån mina axlar när jag hade sjungit. Nu har jag det gjort och från och med nu kommer det bara bli lättare och lättare. Så det var skönt. Det är så konstigt, jag trodde att mitt självförtroende skulle knäckas helt, brytas ner till små smulor på marken, när jag började på ACM. För sanningen är att de flesta är bättre än mig. Få är sämre än mig, mycket få, och några är ungefär lika bra. Men på något sätt känner jag hur jag blir starkare och starkare fär varge dag. Jag får mer självförtroende ju fler människor jag hör sjunga som äger skiten ur mig. Det är så konstigt!
Nu måste jag börja göra mig i ordning för jag ska på stan med Indie.
Ha en bra lördag alla!

Tillbaka

Jag har inte bloggat på några dagar och det har känts jätte skönt. Först kändes det jobbigt, för det är sån jag är. Jag blir helt besatt av saker, känner press, stressar upp mig. När jag började blogga tyckte jag det var jätte kul. Men jag tänkte på det hela tiden, vad jag skulle skriva i nästa inlägg, tittade tvångsmässigt på statistiken. Det är ett sådant klassiskt exempel på min personlighet. Antingen gär jag något till hundra procent eller så gör jag det inte alls. Det är som när jag gick i skolan. Altså på högstadiet. Jag kände mig pressad att prestera vilket ledde till massa stress. Jag har en sådan tvångsmässig personlighet, och den har fått mig i stor knipa andra gånger. Nu ska jag börja skriva inlägg varje dag igen och så ser vi vad som händer :)
.
I onsdags hade jag en jätte lång håltimme och under den håltimmen satt jag först och snackade med vackra Katia och producent studenten T. Sen gick jag och T till ett av de många rummen inne i ACM där han visade mig några av de låtar han producerat (?). Gud vad dom var bra!!! Det lät som vilken RnB låt som helst som spelas på radion. Han kommer bli något stort. Vi började i alla fall skriva text och musik till en av alla låtar han gjort. Jätte mysigt att få bara dyka in, och försvinna i musiken för några timmar, innan man går ut i den riktiga världen igen. När vi skrivit klart låten ska vi spela in den i ACMs grymma studio :)
.
Efter skolan åkte jag och Abi hem till India och bakade tårtor och brownies som skulle säljas på någon cancer benefit. I lördags var det nämligen så att jag och Indie gick till en musik affär där Indie skulle köpa en sån rem som man sätter på gitarrer. Hon ringde sin mamma och bad att hon skull betala för den och dealen blev tillslut att föräldrarna betalade om Indie bakade en tårta varje kväll under hela veckan. Hehe lite gulligt. Indie hade ett jäätte stort vackert hus och vi satt i hennes vardagsrum och spelade piano och gitarr och sjöng efter att vi bakat klart. Det var hur mysigt som helst.
Så här såg jag ut i Onsdags :)
Inne i ett av många produktionsrum
Indie on the piano

Återkommer

Tjaba.
Skriver ett långt inlägg ikväll (kanske två till och med) för jag glömde kameran hemma hos Indie och utan bilderna är det inget roligt.
Hej så länge!

Hello

Igår var en bra dag. Efter lektionen så gick jag på Gospel kören. Åååh vad härligt det var! Jag har alltid velat sjunga i en gospel kör och har många gånger funderat på att börja men har aldrig fått tummen ur. Ledaren var super cool, svart med brades, och sångerna var underbara. Och att stå och sjunga stämmor och göra gospel rörelser och klappa händerna ingiver en sådan stark känsla av lycka och gemenskap! Och vi har ett gig den 27 November :)
Vi gick på hela lektionen och skyndade oss efter det till the boileroom. Det var skönt att dansa loss lite efter en lång dag ;)
Idag under min långa håltimme ska jag träffa en student som går Music Production som vill att jag ska sjunga lite för honom eller något. Jag vet inte riktigt än men nånting ska jag göra i alla fall. Så önska mig lycka till! :)
That's the guy

Sunshine

Godmorgon!
Gud vad varmt det var igår! I solen måste det varit runt 24 grader. Härligt! :) Igår efter min lektion gick som sagt jag , misha och Kirstie till soul gruppen. Gud vad många underbara soul röster som gick fram och improviserade. Kanske vågar mig fram nästa vecka...
Idag har vi ear training och efter det är det gospel kören. Men den kommer krocka lite med Live Link giget @ the Boileroom som vi hade tänkt gå på ikväll. Måste ju ha det lite kul på kvällarna också! ;)
Men sen måste jag faktiskt ta tag i saker, som tex jag måste lära mig veckans låt; Who Knew med Pink. Sen måste jag lära mig en låt som jag ska sjunga på min audition. Det har bara varit lite svårt att träna med min förkylningsröst för den sänker bara mitt självförtroende, plus att jag inte kan sjunga låtarna så som dom ska vara egentligen. Men i morgon ska jag träna oavsett hur rösten låter!
Idag ska jag ta bilder som jag förhoppningsvis kan visa i ett inlägg sedan! :)
Ha en bra dag alla!

Får jag komma tillbaka till Sverige nu fast jag är brun? :p

Morron på er!
Som sagt är jag inte direkt insatt i politik, det enda jag vet är att sossar vill ta pengar från utbildade människor som har jobbat hårt för sin framgång och att SD kom in i riksdagen, vilket suger. Säkert massa lågutbildade lantisar som tagit traktorn till vallokalen för att rösta på SD :( Så det sög. Tur att jag inte bor i Sverige. Höhö.
Snart bär det av till skolan och jag är så glad. Älskar att träffa mina vänner! Efter skolan idag tor jag att jag ska gå på en Soul workshop med Kirstie och Misha. Den verkar väldigt rolig. I morgon vill jag även testa på Gospel kören. ACMs gospelkör är känd i hela England så det ska bli kul och se vad dom gör :). Det finns ett helt häfte med olika extra kurser man kan ta, några exempel ;
Måndagar: Singing soul and improvisation, Studio sessions, Sight reading
Tisdagar: Keyboard Lab, Gospel Choir, Professional Musicianship Workshop
Onsdagar: Blues Workshop, Studio keys, general backing vocals clinic
Torsdagar: Electro production, Song Development and recording
Fredagar: Drums Jazz workshop, Studio sessions
Så det finns någonting för alla! Sight reading är när man läser noter rakt av, som att läsa en bok ska man läsa noterna. Asså fan vilket grymt ställe. Jag har inte riktigt fattat hur grymt det är än men jag börjar göra det nu. Det där var extra kurser?!
Puss på er!
Lockigt hår idag. Gillar det inte men måste variera :)

Hairstyles

Jag känner mig annorlunda. Inte så att jag ser annorlunda ut, eller har annorlunda åsikter, jag känner bara att jag har ett så annorlunda liv nu vilket gör att jag automatiskt känner mig som en annan människa. Nej nu vet jag hur jag ska beskriva det; det känns som jag är mig själv fast i en annan människas kropp. Okej det där lät konstigt, vi lämnar det....
Om några veckor så ska alla framträda med en valfri låt på en lektion och jag blev idag helt förälskad i Carolina Wallins version av "utan dina andetag". Men. Nu är det ju så att det finns ett litet problem och det är att sången är på svenska. Så jag ska fråga min lärare om hon tycker att jag ska sjunga den antingen på svenska trots att det kommer låta jätte underligt för dem, eller om jag ska skriva en ny text till låten på engelska. Jag har inte bestämt mig än. Men den svenska texten är så emotionell och gripande så jag ser inte att jag skulle kunna toppa den...
Ja, ja Gud vad jag babblar!
Ha en mysig söndagskväll allihopa, för det ska jag ha!
P.S
Hur passar mitt hår bäst?
Sidan?
Mittbena?
Sidbena?

Someone's given me strength

Godmorgon. Vilka ska rösta idag? Ser inte fram att läsa alla val statusar på facebook. Hehe
Igår kväll var en bra kväll. I början tog min förkylning över lite och gjorde mig otaggad. Men det gick över som tur var. Vi var i början av kvällen hemma hos Moritz med hans, hur säger man? eeh dom han bor med. Sköna snubbar. Dom har ett kylskåp bara för öl! College killar i ett nötskal. Ibland när jag har en konversation så tänker jag helt plötsligt att "shit, alla i det här rummet är musiker!" Om vi kollar på Xfactor (som idol) så kollar alla ur en musikers ögon. Jag vet inte varför men det känns så himla konstigt. Jag är inte van vid att umgås med människor som är grymt musik engagerade. Egentligen borde det skrämma mig, men det gör det inte. Någon har gett mig styrka.. ;)
Lite senare på kvällen gick vi till festen som var helt okej. Träffade lite nya trevliga människor i alla fall. Det är läskigt för Indie berättade att i förrgår blev en 14 årig flicka våldtagen utanför en skola i Guildford klockan 4 på dagen! Inte så kul att gå hem själv i mörkret efter att ha hört det.
Idag har jag lite panik. Jag måste köpa en mikrofon, en ny gitarr, och min förkylning måste försvinna för jag kanske vill göra en audition för ACMs Agency nån gång i veckan.
..
"super bra blogg!
hoppas få svar på några frågor bara;
vad pluggar du ?
saknar du inte sverige?
när flyttade du dit?
hur kom du på ideén?"
Svar: Hej! Jag "pluggar" musik. Det är liksom ingen plugg skola utan den satsar bara på musik. Flyttade hit för två veckor sen exakt idag. Jag kom på att jag ville göra det här för några år sedan men då var det en annan skola jag ville gå på. Sen när jag va i en studio så sa han som jobbar där att ACM var hundra gånger bättre. Jag saknar Sverige men det är också mycket jag inte saknar med sverige... :p





I'm off

Drar in till Guildford nu för att umgås med folk och så. Stressad som få.
www.myspace.com/oliviagerald

Pics

Dööööda mig!!!
Mitt huvud gör skit ont och inte nog med det så har jag blivit förkyld! Skit också.
Det är konstigt hur naturligt det känns för mig att bo i england. Det känns som att jag aldrig gjort annat! Och jag är så glad att jag gjorde det. Gårdagen var bra och ikväll ska vi på några killars inflyttningsfest. Haha älskar att man fick inbjudan på facebook.
Första veckan på ACM avklarad. En av dom bästa veckorna på år. Ni ville se bilder på mina kompisar så här kommer lite bilder på några av dom:
Moritz, Abigail och India
Me and Misha
Holly och, tro det eller ej det är hans riktiga namn och han sjunger som en gud. Chris Brown!
Chris Brown, Josh och Pat

Lite svar

Hej! Idag börjar jag tidigt, (elva) och lektionen är Band Skills. Det är alltså nu alla ska sjunga en hel låt för första gången. Lite nervöst. Men det blir nog bra...
Tänkte svara på lite kommentarer bara. Ikväll kanske jag till och med kör en frågestund om jag vågar. Tänk om ingen frågar nåt... :p
Hej! Är grymt avundsjuk på dig, vill också plugga utomlands. Undrar bara lite saker, hur bor du? Bor du hos en släkting eller en helt främmande familj? Hur mycket kostade hela paketet? Och du är väldigt vacker!
Svar: Hej! Jag bor hos min pappa som alltid har bott i London, även när jag bodde i sverige. Han har en lägenhet i London men har nu flyttat ut lite utanför för att bo i villa. Så det är jag, Daddy, hans fästmö (mobbat det låter) och min halvsyster Annya :) Det kostade inte så mycket, men allting är ju relativt ;)

Du verkar galet bra, helt underbara kläder och du skriver bra. Men, mer bilder! Det känns tomt annars, mer bilder på skolan, dina vänner, lägenheten eller vart du bor nu. Vore intressant! Kram
Svar:Hej! Jag lovar att jag ska lägga in fler bilder, har bara inte hunnit ta så mycket kort än. Men jag lovar! :)

du e ju jätte jätte smal :O .....nästan som man undrar..
Svar: Ja, undra på du ;) Mina vänner vet.


ja, det var lite svar i alla fall. Och tack till dom som inte har kommenterat frågor utan bara varit helt underbart söta! :) Ska göra en latte nu, måste vakna upp!
Kan du inte berätta lite om hur du bestämde dig för att flytta. Och hur du bor och lite mer om dig. Jag vill veta mer om din resa. Och förresten hur lång är du? du ser verkligen ut som en modell!
Svar: Jag är 173 cm. Så inte så lång... :( Bestämde mig för att flytta för kanske två år sedan faktiskt. Eller i alla fall för att söka in. Men ingen trodde väl att jag skulle gå igenom med det. Varken typ mamma eller kompisar. Proved them wrong didn't I?! ;)

Today






Världens roligaste (och konstigaste) lektion.

Hej igen!
Så idag hade jag Musical Culture. Det var två snubbar som höll i lektionen och dom berättade att kursen går ut på att fördjupa sig i olika musik kulturer, och reflektera och diskutera över hur en viss musikstil kanske har påverkat en viss folkgrupp, bland mycket annat. I alla fall, de här två snubbarna som stod uppe på scenen och pratade, dom var fan som två ståuppkomiker som fick eleverna att skratta minst en gång var tredje minut! Och jag har aldrig hört en människa säga ordet fuck så mycket i en skola förut, särskilt inte en lärare! Sen pratade de om 40 och 50 talets musik då "djävulens musik" började växa fram. Det var svarta män som sjöng sånger som faktiskt handlade om sex vilket var helt skandalöst. Haha sen kommer den sjuka delen av lektionen. De börjar säga saker som "vem här inne ljög inte för sina föräldrar om sin sexualitet när de var 14?" Eller " Ni killar minns ju hur en bumpig busstur kunde ge en erektion, för det gör jag" vilket ledde till mycket skratt från killarnas sida och lite generat fnitter eller helt enkelt utbrott som "oh my God" från tjejernas sida. Det var en helt sjuk lektion. Men det slutar inte där, sen pratar dom om hur man i Amerika använder termen "sekond base". Den skämtsamma läraren utbrister "Ja, för vem vill säga a jag pullade henne". Ännu mera skratt. Chockade miner. Ansikten som göms i händer.
Helt enkelt en grymt rolig men störd lektion. Alla lärare är så himla underbara på ACM. De är ungdomliga och passionerade och har som sitt största mål att kommunicera på ett lättsamt sätt med sina elever snarare än att föreläsa och predika.
Stay tuned för svaren på kommentarerna som jag lovade! :)
Suddig bild från min bal
En bild med aldeles för mycket plut.                                                                                                                   Tycker om den ändå.

Den bästa platsen på jorden

That's right you heard me. ACM är den bästa platsen på jorden. Hur många kan säga det om sin skola...? Jag kommer ta en vild chansning och säga ungefär...0.01%. hehe
Bli inte irriterade, jag skryter inte, ni som går i gymnasiet kommer få jobb. Mig kanske ni ser på McDonalds om tio år...Känns det bättre nu? Bra! :D
Tänkte berätta lite om de underbara korridorerna i ena byggnaden. Det är en lång korridor som liksom svänger runt i en halvcirkel, den är alltså inte rak. Belysningen är dämpad sånär som på lite spotlights som avger ett svagt rosa skimmer. Dörrarna är rosa och glittriga med små runda fönster på. Tittar man in genom de små runda fönstren så ser man ett litet rum med en keybord, eller ett litet rum med en elgitarr och förstärkare, ett litet rum med ett trumset, ett litet rum med alla tre instrumenten eller ett stort rum med massa stolar och instrument. Grejen är den att dessa så kallade "Practise Rooms" är aldrig tomma utan tittar du in så kommer du se någon sitta där och träna för sig själv. Så jävla härligt. Musik för full rulle. Det finns även rum med massa Macs somMusic Management studenterna använder.
Today

Wednesday

Godmorgon önskar en dödstrött Olivia.
Har ju kommit hem tolv varje kväll hela veckan och har sovit max fyra timmar per natt. :(
Igår hade jag Songwriting kl elva på morgonen och vi parades ihop två och två, varpå vi skulle skriva text till en blueslåt efter vissa riktlinjer vi hade fått. Det var lite klurigt men även jätte kul eftersom att jag jobbade med en sjukt snygg och charmig kille... ;) haha.
Efter den lektionen hade både han och jag typ 3 timmars håltimme så jag, han och hans kompis som var helt jävla grym på gitarr OCH piano smög in i ett "Practise Room" och dom spelade lite och vi snackade. Det var helt sjukt hur duktiga dom var och jag kan säga er att ser man en snygg,vältränad kille slå på ett trumset med en passion som riktigt uppenbart glöder, och hur hans ögon lyser upp när han spelar- då blir man riktigt tänd. Oavsett om man gillar honom i övrigt eller inte. Hahah
Efter den långa håltimmen återförenades jag med mina fina vänner och vi hade Performance Clinic. Den lektionen går helt enkelt ut på att man tränar sångteknik. Inte så jätterolig. Juste, förutom när vi spenderade typ 30 minuter på att lyssna på olika artister på youtube som var kopplad till en storbildskärm. Det var kul.
På kvällen bar det av till The Boileroom igen och Indies pojkvän köpte lite drinkar och så. (Han är 19) Musiken var helt jävla fantastisk! Det var jam night vilket innebar att vem som helst fick gå upp och köra sin grej, och jag kände mig på något sett helt ärad av att få vara runt så mycket talang.
P.S
En tjej hade kommenterat att jag var otrevlig som inte svarar på kommentarer men jag har liksom varit hemma 3 timmar per dag hela veckan så har inte hunnit. Men snart ska jag skriva ett inlägg där jag svarar på dom, bara för att... ;)
J
Holly and Misha :)<3

Tuesday

Hej hopp!
Igår åkte jag in tidigare till stan för att shoppa med Abbey, Indie, Moritz och Misha. Det blev inte så mycket shopping utan vi gick mest runt i stan, vilket jag kände var lite synd för jag vill verkligen uppdatera min garderob lite. Efter det hade vi våran lektion; Ear Training. Först lekte vi lite lekar, haha som man gjorde när man var yngre för att lära känna varandra men alla hade jätteroligt och skrattade nästan hela tiden. Härligt att kunna släppa på alla spänningar och all press på att vara vuxen (inte för att jag har sån press) och bara vara lekande barn igen. Sen testade hon oss på lite teori, och herre jävlar vad svårt det var. :s Läraren, Beckey var jätte skön, lite hård men på ett pushande och bra sätt. Sedan delades vi in i grupper på tre och fick 7 minuter på oss att träna in en trestämmig refräng som vi sedan skulle framföra för klassen.
Efter skolan hänge vi kvar lite, sen köpte vi vin och satt vid ån (igen) och efter det drog vi hem till Moritz hus. Han bor ju med fyra rumskompisar men dom var inte hemma. Min kväll blev lite förstörd på grund av lite orsaker men allt vände när jag på natten kom hem och såg ett mail från en kille som gör Music Production Degree (universitetsnivå) som skrev att han hade fått min myspace länkad av en vän och att han var intresserad av att göra ett samarbete. Han skrev att han kunde göra lite Music Backingtracks till mig och även om jag ville sjunga refrängen på några låtar han skrivit till andra. Gud vad glad jag blir. Men man ska inte ropa hej innan man är över bäcken. Visst går den så?...

På rätt ställe

Igår hade jag ju lektionen Repertoire Development. På den lektionen går man igenom materialet till den låt man ska framföra med ett band på fredagar. Så vi räknade lite takter, lyssnade på låten och testade att sjunga den. Vi fick också ställa oss upp en och en och berätta lite om oss själva. Kan ni tänka er att det redan finns en person som jag hatar. Jag vet, jag låter hemsk, men den här personen är obnoxious. Ni vet, sånna som tror att dom äger allt och alla och vill berätta allt om sig själv. Hm...
Läraren som var en ung "tjej" i 20-30 års åldern som hade världens coolaste frisyr berättade lite om musikbranchen, hon har erfarenhet eftersom hon själv är en sångerska och som hon säger "betalar sina lån genom hennes röst". Väldigt intressant att höra henne prata :)
När jag satt där i klassrummet (som egentligen var ett rum med en liten scen och stolar) kunde jag inte undgå att tänka " Av alla ställen i världen som jag skulle kunna befinna mig på så är det här det absolut rätta stället för mig". Det är som att någon har hört mina drömmar och sedan byggt en skola utefter mina ritningar. Och hela kvällen hade jag en sån överväldigande känsla av lycka att jag till slut nästan blev rädd och tänkte "Kan man verkligen vara så här lycklig?"
Och för att göra saker bättre så berättade Moritz att alla ACM studenter får 20% rabbat på TOPSHOP!! Omg?!
Ska ta tåget in till Guildford nu och shoppa med några kompisar. Efter har vi en lektion, Ear Training och efter det bär det av till kvällens gig. Underbart!
Idag ser jag ut så här:

Last night

Hej på er!
Kom hem i natt till ett rejält läsarrekord och blev så glad och chockad att jag nästan grät. Hehe.
Gårdagen var helt underbar! Innan lektionen hängde vi några stycken (eller ganska många) vid en bar/restaurang och snackade. Blev ganska deprimerad när jag såg att ett flertal medelåldersmänniskor satt där och drack mitt på blanka dagen. But that's England for you...
Blev ännu mer deprimerad när jag såg dom 4 timmar senare på samma ställe...
Våran lektion skulle vara i the "Demo Theatre" Men vi gick helt fel och kom försent. Inte bra. Men vi kom undan eftersom det var den första dagen. Det är inte lätt när det är svårt.
Efter lektionen så drog jag och två underbara tjejer, India och Abbie (Abigail) till Tescos med våran stilige -och med stilige menar jag helt underbart stört snygga tyska klasskamrat Moritz- till Tescos. Han köpte Smirnoff Vodka och redbull åt oss alla och vi gick till den vackra ån (det låter sarkastiskt men jag är seriös) och förkrökade lite.
Efter det drog vi till The Boiler Room där giget skulle vara. Var man ACM student så kostade det 2 pund, var man inte det kostade det 3 pund. Och alla som var under arton fick ett stort fett X över hela handen. Som att vi inte redan var deprimerade nog över vår ålder...I alla fall,där spenderade vi resten av kvällen och jag njöt av livet. Underbara människor, underbar miljö, underbara musiker...allt!
Jag lovar jag är snart klar, måste bara komma till kvällens höjdpunkt;
Så en kille som jag för flera veckor sedan sett på facebook som skulle gå på ACM var där. Och nu snackar vi en kille som är så het att han var värd att visa ett flertal av mina vänner och som alla blev helt galna när de såg. Jag gillade att titta på hans bilder men tänkte hela tiden "He's way out of my league." Anywhay, gissa vem som liksom kind of haffade honom ikväll...?! I know! :o
Slänger upp ett till inlägg snart om lektionen.

Desktop Picture

Hej igen! Kände mig tvungen att visa min nya bakrund på mitt skrivbord. Visst är den söt!?
Jag och min ena syster på stranden i somras. Härlig sommarbild tycker jag :)

Monday

Hej på er!
Om några timmar åker jag till skolan. Börjar ju som sagt kvart i fyra idag och slutat kvart i sex. Men jag hinner inte hem efter det utan direkt efter bär det av till The Boileroom där Freshers Weeks första gig tar plats! Ikväll är det våra lärare som ska giga för oss. Tror att det kommer bli sjukt kul. Blir nog lite drinkar också ;)


Freshers Week är hela den här veckan och är fullspäckad med olika gig och kvällsaktiviteter. I morgon är det LiveLink giget och på Onsdag är det Jam night och så vidare. Freshers Week avslutas på fredag med en så kallad Freshers Fayre som pågår hela dagen och kvällen. Åh det ska bli sjukt kul!
Blev lite sur igår därför att Daddy inte lät mig bo på ett vandrarhem över veckan som min kompis ska med hennes kompis. På så sätt slipper man åka tåg fram och tillbaka varje natt. Men daddy flippade ur lite för att han tycker att han inte har betalat massa pengar för att jag ska festa utan för att jag ska gå i skolan. Jaja.
Skriver ett inlägg i morgon om vad som hände och hur min första lektion var! :)
Kram!
Ser ut så här idag

Boho Chic

Lugn söndag idag. Har tvättat och plattat håret och taggar nu inför veckan. Trodde aldrig att jag skulle tagga inför en skolvecka. Men det gör jag! Åh vad det ska bli kul. Varje vecka ska man repa in en viss låt som man sedan ska framträda inför sin klass. Veckans låt är Use somebody med Kings of Leon. Nervös!!
Ikväll blir det nog bio. Typisk söndagsaktivitet :)
En till sak; Idag är det exakt en vecka sedan jag kom hit.
So far so good.

Music


www.myspace.com/oliviagerald


Lycka

Hej kära vänner!
Aldrig har jag känt mig så motiverad som nu. Så lycklig och sprallig. Det är inte så att jag inte saknar er där hemma för det gör jag. Självfallet. Men det finns saker som jag har gått igenom där hemma som är så tunga att det inte känts som man kan lägga det bakom sig utan att komma ifrån staden,huset,rummet där all negativ energi en gång har flödat.
Och nu, nu har jag ett helt hav emellan den människan jag en gång var och den människan jag är nu och som jag vill göda med positiv energi, låta växa och utvecklas till den jag vill vara i framtiden.
Men samtidigt som jag vill lämna det gamla, det negativa, bakom mig, så måste jag ta med mig en liten del av det med mig på min resa, för trots allt så skulle jag inte vara den människan jag är idag om jag inte hade gått igenom vad jag gick igenom förut. Gårdagen har bidragit till hur du har blivit. Men den du ska bli, skapas av nuet.
Jag har en hektisk vecka framför mig, fullspäckad med nya roliga händelser och kvällsaktiviteter. Och att veta att det var jag som tog steget till allt det här nya. Att det var jag som kämpade, reesearchade, tjatade, för att jag skulle få göra detta.
Det gör mig stolt.










Time Table (Apparently not called Schedule)

Godmorgon!
Idag har jag träningsvärk i käkarna som gör väldigt ont. Varför? Jo det är så att när jag är nervös så tuggar jag tvångsmässigt på tuggumi. Så på tåget på väg till Guildford tuggade jag tuggummi, detta var klockan nio, hade samma tuggumi i tills klockan halv ett, för att sedan ta ett nytt tuggumi (dock inte på grund av nervositet denna gången) som blev mitt nya tugg offer för ett tag.
Okej, nog om mina käk-smärtor...!
Tänkte visa er mitt schema och beskriva de olika lektionerna då de inte är vanliga ämnen som matte,engelska,kemi osv.
Måndag Repertoire Develepment - Börjar 15.45 och slutar 17.45. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad man gör på den lektionen, men det kan jag återkomma med ;)
Tisdag Ear Training- Börjar 15.45 och slutar 17.45    Som man nog kan gissa sig till så går denna lektionen ut på att träna upp gehöret. Gehöret är när örat är så väl tränat musikaliskt sett att det tex kan höra vad en människa sjunger för ton utan att se det framför sig på papper. (Bara ett av många exempel)
Onsdag Songwriting- Börjar klockan 11.00 och slutar kl 13.00. Även denna lektion är ganska uppenbar vad det handlar om. Man skriver musik, antingen själv eller med ett band som man ska forma.
Kl 15.45 till 17.45 har jag sedan Performance Clinic. Där jobbar man nog med sina framträdanden och övar repertoarer som ska spelas på gig osv.
Torsdag Jag börjar 13.30 och har Music Culture. Man läser om olika musik kulturer.
Kl 15.45 har jag sedan Music Theory. Jag behöver nog inte översätta den... ;)
Fredag 11.00 har jag Band skills då man jobbar med sitt band och övar på olika låtar. Banden bildas genom att man tar en elev från Vocals, en från Bass, en från Drums osv. På det sättet får man jobba med och lära känna människor från helt andra kurser.
Kl 15.45 har jag Stylistic Awareness Vilket jag i början trodde handlade om att man måste vara medveten om mode och stil för att jobba i musik industrin. Men nej, det visade sig att jag hade varit lite blåst. Stylistic Awareness handlar om att man läser om olika Musikstilar. Oppsi....hehe
Vet att det blev ett långt inlägg nu men utöver det måste jag bara tillägga att varje kväll går man på olika gigs på barer och antingen lyssnar på olika band eller spelar själv. Och på sin fritid ska man också "jamma" med sina band och öva på det man ska spela på kvällarna så Tråkigt på dagarna kommer man nog inte ha i alla fall... :)

Academy of Contemporary Music- Guilford College

Hej alla!
Kom ganska nyligen hem från min första dag på College. De som ska göra "The Diploma Course" Blev introducerade till skolan, fick kolla på olika filmklipp som handlade om de olika elementen (Vocals,Drums, Bass,Guitar, Music Production) samt fick massa information. Sen kopierade de våra pass och vi fick böcker och scheman och sådant. Detta hände i "The Electric Theatre" som är en stor scen med massa sittplatser.
Jag och en tjej som hette Misha hade smsat lite innan och bestämt att vi skulle träffas vid tågstationen och det liksom klickade mellan oss från början. Vi satt och fnissade tillsammans och spanade in killar.
Efter det gick vi in till huvudbyggnaden och alla Vocal students fick gå in till ett speciellt rum där vi fick massa information. Efter detta gick jag, Misha, Josh, Pat, Holly och Kirstie till gallerian som bokstavligen är rakt utanför byggnaden, där vi hängde på McDonalds ett tag och snackade. I gallerian finns hur mycket affärer som helst, bland annat en nyöppnad Primark som är hur stor som helst. Ni som har varit i England vet säkert vad det är för affär.
Sen åkte jag Josh och Pat på samma tåg hem men tåget åkte inte till Sandhurst, där jag ska av så jag och Josh gick av i Blackwater där han hade sin bil och så skjutsade han mig hem. Kan ni tänka er att han hade bott i samma område som mig bara för några år sedan! Grovt sammanträffande! Han var jätte gullig i alla fall ;)
Kimberley fick lite frispel då hon stod och bytte blöja på Annya när hon såg mig komma hem i en random bil utanför fönstret :p
Gör ett inlägg med mitt schema lite senare. Kan vara intressant för vissa, för andra inte :p
Den tjocka boken vi fick idag som innehåller allt från teori till låtar som vi ska uppträda med, text och noter.
Den tjocka boken vi fick idag som innehåller allt från teori till låtar som vi ska uppträda med, text och noter, samt mitt "Student ID" som man ska ha med sig överallt.

First impressions

I morgon börjar jag min första dag på college. Jag har valt ut vad jag ska ha på mig efter att frenetiskt ha rotat igenom mestadels av mina kläder. Men det har inte varit lätt kan jag säga dig. Om jag har högklackat, kommer folk stirra? Om jag har för tighta kläder, kommer folk tro att jag är på väg till en fest men gått fel? Jag brukar inte bry mig om vad andra tycker om mina kläder men denna gången måste jag faktiskt säga är ett undantag. Första intrycket gör mycket, oavsett om vi väljer att själva tillkänna ge det eller inte. Första gången man ser en människa i dess utstyrsel gör man en bedömning av vem den personen är, vilket sätter tonen för hur man kommer se på den här människan. Ända tills man kommer närmare den och lär känna den på djupet, vilket man inte får chansen att göra med alla människor man träffar.
Och hur ska jag vara? Ska jag visa mig hårdhudad, stark, så som att ingen kan komma innanför min bubbla och påverka mig? Ödmjuk, sårbar, den som visar känslor och delar med sig av sina bekymmer? Erfaren? "Jag har gjort allt, sett allt, åh jasså det där, det gjorde jag för några år sen..." ?!

Teoretiskt sett så kan jag vara vem jag vill. Teoretiskt sätt så kan jag vara den Olivia jag alltid har drömt om att vara men aldrig kunnat.
Men jag måste vara mig själv. Det är det enda som håller i längden. Var dig själv Olivia, var dig själv. Men vem fan är jag?!



Day 1

Vaknar upp i min säng i England (som för övrigt är så mjuk att det gör ont i kroppen) och märker att det faktiskt känns bra det här. Äntligen kan jag titta på Keeping up with the Kardashians på TV istället för på datorn! :D haha.
Idag ska det inhandlas klädhängare (välbehövda) och andra saker som jag behöver. Bland annat det som står på den långa listan från min skola. En metronom, en mikrofon, och Gud vet allt.
Bild snodd från Emmas blogg. Love you girls

Att börja om på nytt

Jag sitter just nu på planet. På väg till något nytt. Den här dagen har varit psykiskt tärande, då jag har tvingats balansera mina känslor av sentimentalitet och rädsla med vetskapen om att det jag gör för mig själv är bra. Det har varit psykiskt tärande att hela tiden koncentrera mig på att inte få ett sammanbrott, bryta ihop, lägga mig på marken och be mamma att ta mig hem, att jag inte vill åka. Att jag vill vara kvar hos mina vänner och min familj. Men nån gång måste man ut ur hönsboet. Nån gång måste vara den första då man sätter sig i sin bil och vet att det är sista gången på ett långt tag innan man får se sin garageuppfart, sitt hus, sin familj igen. Hade det varit lättare om detta hade skett några år fram i tiden? Troligtvis. Men att ta förväl av det livet man har levt är aldrig, och kommer aldrig vara lätt.

 

Jag åker till England som ett oskrivet blad i en bok, redo att fyllas med nya minnen och händelser. "Nu kan du vara vem du vill, ingen känner till någonting om dig" säger mina kompisar. Ja, tänker jag. Nu kan jag vara vem som helst. Men är det inte det jag har varit hittills? Hur gör man en ny, bättre version av sig själv, utan att förlora den man en gång varit. Kan jag vara mig själv mer nu än jag redan varit? Finns det en del av mig som jag burit inom mig som kommer komma fram nu bara för att jag får en ny chans? Det tvivlar jag på…Det enda jag vet är att gränsen mellan att vara sig själv i en äktare, bättre version, och att bli en helt ny människa är hårfin.




RSS 2.0